Du är här: Hem > Jan-Erik > Korv> Korv och tillbehör

Korv och tillbehör

Vad skall jag ha ovanpå korven?

Eftersom korv så länge varit en förskräckligt smaklös maträtt har vi i Sverige hunnit utveckla en gigantisk flora av senapssorter. Korven var bara ett underlag för senap av olika slag. Slotts och Druvan dominerade länge på marknaden. Sedan kom Hultberg med en något annorlunda senapstyp. Nu är senapshyllan full av olika fabrikat med fantasifulla namn.

Av gammal vana tar vi senap till alla sorters korv - inklusive de nya, som redan blivit smaksatta. Om detta tycker jag så här: Till våra gamla traditionella korvsorter är senap förstahandsvalet. Möjligen med tillägg av en rad ketchup.

Hör du till dom som brukar beställa räksallad ovanpå korven ber jag dig vänligt, men bestämt att genast uppsöka annan hemsida! När du grillar/steker någon av de "latinska" korvarna kryddad med olika örter, paprika eller chili så framhävs smaken bäst om du avstår från senap och väljer t.ex. Ajvar-relish, salsa eller någon röd grillsås.

Dansk Curruketchup är jag särskilt svag för.  Den väl smaksatta Lundaknaken och dess kopior avnjuts bäst utan annat tillbehör än bröd! Isterband skall aldrig någonsin ätas med senap. Om isterband någon gång kommer in som alternativ på ett korvstånd är det lingon som gäller.

Isterband med potatismos skall ätas med lingon - eller Bostongurka. Isterband med stuvad potatis trivs bäst i sällskap med inlagda rödbetor.

 

 

Copyright © 2002 - 2010 Jan-Erik och Maria Wannerdt